« terug naar vorige pagina

Cardiovasculair spreekuur

In onze praktijk bieden we al vele jaren een cardiovasculair spreekuur aan, speciaal gericht op hart- en vaatziekten. Dit spreekuur is bedoeld voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Dit omvat onder andere mensen die in het verleden een hartinfarct of beroerte hebben gehad, mensen met een familiegeschiedenis van hart- en vaatziekten, en mensen met een verhoogde bloeddruk of cholesterolgehalte.

We nodigen patiënten boven de vijftig jaar uit voor een check-up. Tijdens dit spreekuur willen we een risicoprofiel opstellen voor hart- en vaatziekten, om te bepalen welke risicofactoren bij u aanwezig zijn. Indien nodig of gewenst kunnen we ook aanvullende onderzoeken uitvoeren, zoals een ECG (hartfilmpje), vaatdoppler (onderzoek van de bloedvaten in de benen) en 24-uurs bloeddrukmeting thuis.

De praktijkondersteuner voeren dit spreekuur uit. Ze werken nauw samen met de huisarts, die hen ondersteunt en begeleidt. Daarnaast maken we ook gebruik van de diëtiste in onze praktijk. U kunt deze spreekuren bijwonen nadat u bent doorverwezen door de huisarts of als u een uitnodiging van onze assistentes heeft ontvangen. Als u bekend bent met een verhoogd risico, zullen wij u uitnodigen voor dit spreekuur. Als u vorig jaar geen uitnodiging heeft ontvangen of dit jaar geen uitnodiging krijgt, maar denkt dat u ook in aanmerking komt voor dit spreekuur, kunt u via de assistente een afspraak maken.